24 Eylül 2008 Çarşamba

İngiltere'den 365 Gün İndirim !!!

http://www.cheapsmells.com/ 'dan bahsediyorum !!! Bir çok parfüm markası, saç ve cilt bakım ürününü bünyesinde barındıran İngiltere menşeli bir site burası.

Fiyatlar GBP (Great Britain Pound) cinsinden,yani "Aaaa,ne kadar ucuz,20 pound" demeyin sakın.Sizin 20 pound dediğiniz 24 eylül 2oo8 itibariyle 46 lira ediyor... Tamam,46 lira da pahalı değil ama 24 ve de 46 arasında büyük fark var :) GBP üzerinden satış yapan sitelerde bu yanılgıyı yaşayan kesim %90 civarında olduğundan uyarayım dedim;bende kalmasın ihale !!!
Bu döviz çeviri işlerinizi de online olarak hemen üst taraftaki linkten halledebilirsiniz.
Siteyi anlatmaya devam edeyim;bu sabah ısmarladığım parfüm dahil üç kere alışveriş yaptım buradan.İlk alışverişim Mango Adorably'ydi.Paket üç gün içerisinde elimde olmuştu ki bu çok kısa bir süre.Çok sevindirik olmuştum o zamanlar :)
Bu parfümü millete nasıl övdüysem stokları tükendi adamcağızların. Dün akşam bir arkadaşımın haber vermesiyle siteye tekrar bu kokunun geldiğini öğrendim.30 ml ama olsun ! Bu kokuya bayılıyorum.Sol tarafta gördüğünüz 50 ml idi.Bu parfümün 100'lük tester'ını 8 pounda satan bir site vardı.Türkiye hariç bütün Avrupa ülkelerine gönderiyor gıcıklar.Neden Türkiye'ye göndermiyorsunuz diye ısrarla mail atınca çok saçma bir cevap vermişlerdi hatta :)Neyse,konuyu dağıtmayayım gene... Haziran gibi de Versace Baby Rose Jeans 50 ml ısmarladım yine... Bu sefer 9 günde geldi ama...


Umduğundan geç gelince hayal kırıklığı yaşıyor insan.Bu seferki paketin akıbeti ne olur bilmiyorum?? :)
Kişisel konuları geçersek geriye kalan detayları şöyle özetleyebilirim.Gönderim ücreti 2.15 GBP. Yani tarih itibariyle 5 lira! Bir de şöyle uyuz bir durum var;gönderim ücreti parça başına artıyor,yani buradan çok ürün almak mantıklı değil bence.İki parfüme toplamda 10 lira kargo ödeniyor çünkü... Hatta işi abartıp kofre falan alırsanız gönderim ücreti sadece kofre için 3.15 pound oluyor.Parça başına artan gönderim ücretinden pek hoş bahsetmedim ama diğer sitelerle fiyat karşılaştıması yapıp da bu siteyi gönderim ücretine rağmen ucuz bulmanız da olası...
Yazarın Notu:Kuaförlerde görüp iç geçirdiğimiz şu abartı pahalı L'oreal Serie Expert ürünleri burada çok çok ucuz.Fiyatları incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız :)
İyi alışverişler...

Strawberrynet Siparişi Nasıl Paketleniyor ??? :)

İşte böyle !!! :)
Bir siteden alışveriş yapmadan önce nasıl bir pakette yollayacaklarını hep çok merak ederim.Saçma bir merak ama belki benim gibi saçma merakları olanlar vardır diye düşünerek son strawberrynet siparişimin paketini buraya ekliyorum.Köpükler arasında gayet güvenli bir şekilde elinize ulaşıyor ürünler... Beyaz karton kutunun üzerinde de eflatun bir kurdele oluyor; fakat paketi açar açmaz o kurdele çöpü boyluyor nedense !!! Karton kutu neyse de,kumaşımsı bir şeye onlarca kişinin elinin değmesi ve pis yerlerde bulunma ihtimali beni azıcık iğrendiriyor :)


İyi alışverişler...

Cherry Culture'dan Alışveriş İzlenimleri !!!

http://www.cherryculture.com/ tanıttığım diğer sitelerin aksine ABD menşeli orta halli kozmetik (Amerikalıların deyimiyle "drugstore brand") markalarının çok uygun fiyatlara satıldığı bir sitedir. Ocak ya da Şubat ayında bu siteden bayağı yüklüce bir alışveriş yapmışım.
Toplamda 30 kalem eden ürünler içinde; dudak ve göz kalemi,lip gloss,lip balm ve de pigment farlar vardı.Sadece NYX ve de Amuse marka ürünler'den oluşan siparişim elime tam tamına 10 günde geçmiş ve de son derece özenli paketlemesiyle de bu site takdirimi kazanmıştı.
Yukarı'ya eklediğim fotoğraf sitenin ürün gönderimi yaptığı kutunun ta kendisidir.
Ben alışveriş yaptığımda international shipping ücreti 19.95 dolardı.Bu bence çok yüksek bir fiyat.99 cent'e aldığınız ürün bir anda kendisini yirmiye katlıyor yani... Bu durum çok hoşuma gitmediği için site yönetimine, int. shp. ücretinin çok pahalı olduğunu belirten bir mail atmıştım.Bu isteğim karşılıksız çıkmadı ve de 25 dolara kadar olan alışverişlerdeki shipping fiyatı 9.95 dolara düşürüldü.25-50 dolar arası alışverişler de 19.95 dolar olarak devam ediyor.




Alışveriş yapalı aylar olduğu için kutu içi düzenlemesini temsili olarak göstermek zorundayım. Ürünler,sıkıştırılmış beyaz kağıtlar arasında,baloncuklu şeffaf zarflar içinde geliyor.Kağıtları ve de baloncuklu zarfı çoktan attığımdan onları size gösteremiyorum.Kutu içinde kalan ürünler elime kalan son ürünlerdir.Diğerleri eş-dost'a hediye olarak verilmiştir :)
Yanyana gördüğünüz iki pembe gloss Amuse markasına ait.Açık pembe olanının dokusundan çok memnunum.Koyu pembe olan ise mocha kokulu,kahve krizine girince çok iyi geliyor :) Sağ tarafta duranlar ise NYX Ultra Pearl Mania farlar.Bu farların tanesini 99 cent'e almıştım ama inanılmaz memnunum.Çok hafif bir dokusu var ve de özellikle ıslak kulanıldığında inanılmaz güzel renk veriyorlar.Kesinlikle göz kapağında çizgi çizgi toplanmıyor ve de uçmuyorlar.Son derece kalıcılar.Bu siteden alışveriş yapmayı planlıyorsanız mutlaka sepetinize bu farlardan da atın;pişman olmazsınız.En üsttekiler NYX marka dudak ve de göz kalemi;sürümleri rahat ama çok da bir şey beklemeyin bu kalemlerden :) En alttaki kırmızı gloss da cherry culture sitesinin her alışveriş yapana yolladığı bir hediye.


İyi Alışverişler...

19 Eylül 2008 Cuma

İkinci Fragrancex Siparişim Geldi !!!


www.fragrancex.com 'dan aldığım sample elime ulaştı.Fakat bu sefer biraz uzun sürdü.2 Eylül'de gönderilen paket 17 Eylül'de elime ulaştı ki bu gecikmeler PTT yüzünden oluyor maalesef.Kendime 2.99 dolarlık bir sample ısmarlamıştım,adamlar kocaman pakette sarıp sarmalayıp göndermişler gene.Ben havalı zarfta gelir diye düşünürken paketi kocaman görünce çok güldüm.Biraz önce fragrancex'den üçüncü siparişimi de vermiş bulunuyorum :) Bu sefer ısmarladıklarım çok bomba ürünler.Onlar da elime ulaşınca fiyatlarıyla beraber buraya ekleyeceğim.Çok kârlı bir alışveriş oldu benim için :)
Görüşmek Üzere
İyi alışverişler...

11 Eylül 2008 Perşembe

Victoria's Secret Alışveriş Rehberi 1

Victoria's Secret'ın diğer ürünlerini anında diskalifiye edip bikinilerinin hepsini alabilirim.Türkiye'de asla bu çeşitlilikte bikini olmuyor.Hep tek tip... Bir de mayokiniler çıktı başımıza son bir kaç senedir !!!
İşin özü GG'de* bir sürü para vermek yerine Victoria's Secret'in Offical sitesinden indirime giren süper bikinileri Türkiye'ye doğru hüpletebilirsiniz :))
İnanılmaz indirimler var;bir süre harcama yapamayacağım için bu bikinilere sadece uzaktan bakıyorum :(
VS** International shipping konusunda biraz tuzlu maalesef.Yine de indirim zamanında shipping ücreti size pek batmayacaktır zira 15 $'a bile bikini var !!!
* Gitti Gidiyor
**Victoria's Secret



-Victoria's Secret Uluslararası Gönderim Ücreti Listesi-


Alışveriş Fiyat aralığı - Shipping Ücreti
0.00 - 75.00 ------------27.99 $
75.01 - 125.00 -----------33.99 $
125.01 - 175.00 ---------38.99 $
175.01 - 250.00 ---------46.99 $
250.01 - 350.00 -------- 56.99 $
350.01 - 500.00 --------63.99 $
500.01 - 650.00 -------- 73.99 $
650.01 - 800.00 -------- 88.99 $
800.01 - 1000.00 -------- 98.99 $
Over $1000.00 ---------- 109.99 $


*Shipping dahil 100 Euro'yu geçmeyeceğinden gümrükte problem çıkmaz.
*Gümrükten geçmesi sıkıntılı olabilir.
*Gümrükten geçirebilmek neredeyse olanaksız.Yüklü bir gümrük vergisi ödemeniz gerekir.

İlle de 100 Euro'yu*** aşan alışveriş yapacağım diyorsanız siparişinizi ikiye bölebilirsiniz. Bu şekilde shippingi daha fazla ödeyeceksiniz tabii ki de...

*** 100 Euro karşılığı USD (Amerikan Doları ) 11 Eylül 2008 itibari ile 140 $

Şimdi size beğendiğim bir kaç bikini modelini göstereceğim :)



1-Üst : 9.99 $ Alt: 8.99 $

Shipping Dahil 47 $

2-Üst:15 $ Alt: 14 $

Shipping Dahil 57 $


Alt:36$ Üst:28$

Shipping Dahil 92 $





İyi Alışverilşer...



7 Eylül 2008 Pazar

Gönderim Ücreti Almayan Kozmetik Siteleri 5

5 - http://www.facial-shop.com/


Uzak Doğu menşeli bir site!!! Uzak Doğu deyince, merdiven altı tabir edilen,replika malların kol gezdiği bir yer düşünmeyin.Kozmetik satış sitelerinin çoğu Uzak Doğu Menşeli ve de son derece güvenilir siteler.Hatta ebay aracılığıyla Hong Kong'lu bir satıcıdan makyaj malzemesi almışlığım bile var.Shipping tarihi yazmaması haricinde bir sorun yaşamadım,her zamanki gibi 10 günde ürünüm elime ulaştı.
Neyse,fazla dağılmadan facial-shop'u tanıtayım.Buradan bizzat alışveriş yapma durumum olmasa da alışveriş yapan ve de güvenilirliğini onaylayan arkadaşım var.Uzak Doğu menşeli bir çok marka haricinde (Shiseido,Kanebo,Kose vs) Dior,MAC,Lancome,L'oreal,Chanel,Guerlain gibi markalar da mevcut...


Örnekler:


1-


Christian Dior Ultra-Gloss Reflect Lipgloss #127 Beige Velvet - 12.99$












2-

Guerlain Terracotta Tan Booster #01 Light
29.99 $
İyi alışverişler...