18 Şubat 2010 Perşembe

YENİLİKLER

Herkese merhaba;

Beni reader'dan okuyanlar blogumun ne denli bir değişim geçirdiğinin farkında değiller tabii.

Yeniliklere Göz Atmak Gerekirse

Yeni bir hakkımda yazısı yazdım. Benim hakkımda bilmediğiniz fazla bir şey yazmıyor zaten ama satır aralarındaki bilgileri toparlayıp bir araya getirdim.
Aynı zamanda da iletişim kısmına bana online soru sorabileceğiniz "herkese açık" bir kutucuk ekledim; FormSpring!!!

Bunlar haricinde yakın bir zamanda bakmaktan doyasıya keyif aldığım bloglar hakkında bir yazı yazacağım ve de girmekten keyif aldığım siteler hakkında...

İzlerken keyif aldığım videoları da "videolar" sekmesinde güncellemeye devam edeceğim!!!

Sevgiler

{araştıran}

17 Şubat 2010 Çarşamba

Soru-Cevap {1}

 SORU: Selamlar,
Ben blogunuzu uzun süredir severek okuyorum. Bu aralar sorulara da yanıt verdiğinizi görünce çok sevindim çünkü sıfır kilometre bir sorunum var.
Ben T bölgesi yağlı ve biraz siyah noktalı, diğer kısımlar kuru bir cilde sahibim. Dermalogica Daily Microfoliant yüz yıkama jeli kullanıyordum ve 400 ml'lik pompalı şişelerini strawberry'den 70 TL civarına alıyordum. Bugün baktım ki, 200ml'lik şişesi 97 TL olmuş. Hem küçük boy, hem de çok pahalı olunca almaktan vazgeçtim. 
Bana önerebileceğiniz daha ucuz bir site ya da bu ürünün bir muadilli mevcut mudur?
Şimdiden teşekkürler.
Sevgiler, 

Z****

CEVAP: Aynı cilt tipine sahip olduğumuzu belirterek hemen cevaplamaya geçeyim. Dermalogica deneyimim sadece üç adet sample'dan ibaret olduğundan çok bilgi sahibi değilim ama bahsettiğin ürünün biraz sert olduğunu biliyorum.

Cildim benim için çok önemli ve de çok uğraşılan ciltlerin 40'ından sonra çook yaşlı göründüğünü de çevremde gözlemliyorum. Bu yüzden sert temizleyicilerden- ki bundan kastım; göz yakan, cildi naneli ferahlık hissiyle yakan, çok köpüren- uzak duruyorum.

T bölgesi yağlı, burun kenarları yağlı ama pul pul, burun kenarları-yanak hafif gözenekli ve çene bölgesi siyah noktaya müsait bir cilt yapısına sahibim ve aşağıdaki ürünleri kullanıyorum:







Bu ürünü 3 yıldır kullanıyorum ve de çok memnunum. Asla göz yakmayan, fazla köpürmeyen ve de cildi kurutmayan bir ürün. Fiyatı 17 TL ama şu sıralar indirimde ve de 14 TL.



Gündüz 2. Adım -O gün cildim kuruysa-: Yves Rocher Pure Calmille Lait De Toilette Floral





Bu ürünü nemlendirici gibi kullanıyorum çünkü nemlendirme özelliğine de sahip.
Çok soğuk günlerde de makyajımı bununla çıkartıyorum.


Gündüz 2. Adım -O gün cildim normalse-: Body Shop SeaWeed Day Cream
Bu kremi indirimde olduğu için almıştım ama onun öncesinde almam için etkili olan fakörlerin de belirtmeden geçmeyeyim.
Rutin Yves Rocher ziyaretlerimden birinde cilt analizi yaptırmıştım. Cildimdeki yağ oranı %50 küsürdü ki bu çok kötü bir durum... Neyse, bu halet-i ruhiye içerisindeyken Body Shop'a girdim. Üst tarafta gördüğünüz ürünü alnıma denedim. Fakat o zaman etkisini bilemediğim için almaya yanaşmamıştım... Armada'dan çıkmaya hazırlanırkın tekrar Yves Rocher'ye girip cilt analizini tekrarlattım. Yağ oranı yarım saat sonra % 23 e kadar gerilemişti!!!
Mucize gibi değil mi ?!? Sanırım bu anı sizin için yeterli olur:)

Bu yazı devam edecektir...

Sevgiler

{araştıran}

15 Şubat 2010 Pazartesi

MangoShop.com Türkiye!!!


Mango'da elbise beğendiniz ve bedeniniz yok, o zaman hop mangoshop.com!!!

Haber toplantısı öncesi "kız kıza" ritüelimizi gerçekleştirmek amacıyla,
Mango'da beğendiğim çantayı arkadaşıma göstermek için ie=tık+tık yaptım; her zamanki gibi mangoshop.com a bakacaktım...

Sonra bir şok, site Türkçe !!! Neden bana kimse haber vermedi kızlar ??? =)

1- Fiyatlar mağazalarla aynı.
2- 65 TL'ye kadar olan alışverişlerde gönderim ücreti 10.50 TL
3- 65-125 TL arası alışverişlerde gönderim ücreti 6.5 TL
4- 125 TL ve üzeri alışverişlerde de gönderim bedava!!!
5- Ağır ürünlerde ve farklı paketlemelerde fiyatlar değişiklik gösterebilir!
5- Ayrıca "5WELCOMEKY" kodunu girenlere ilk alışverişte %10 indirim!!!

Benim beğendiğim çantaysa sitede maalesef yok! Ya da ben hayal gördüm... Şöyle, siyah-rugan, kısa saplı... Havalı bi'şeydi :) -Tunalı mağazasında görmüştüm-

Sevgiler

{araştıran}






4 Şubat 2010 Perşembe

Cherry Culture Sevgililer Günü İndirimi!


3-8 şubat 2010 tarihleri arası yapacağınız alışverişlerde "JT4V" kodunu kullanarak %20 indirim sahibi olabilirsiniz!

1 Şubat 2010 Pazartesi

Sorular-Cevaplar

Bu bölüm yeni başladı. Bana yöneltilen
soruları her defasında tek tek cevaplayacağıma burada bir kerede cevaplamayı
uygun gördüm. Tabii ki isimlerinizi ve de özel hayatınızı
sansürleyerek.
Bu bölüm hepimizin, bütün sorulara sizler
de yorum kısmından cevap verebilirsiniz... Soru numarasını belirtmeyi unutmayın.

SORU 1: Yazan N. F.

Merhaba ,

Nasilsin?

Seni oyalamadan hemen konuya gireyim,

Ben saclarim uzamadigi icin phytophanere kullanmaya basladim henuz 15 gun oldu.etkisini pek farketmedim henuz cok yeni. Strawberryden aldim tr de satilmiyor sanirim.
Sephoranin internet sitesinde tr ye satis yok mu?
Neden strawberry den almaya devam etmiyorsun diyeceksin,ya sahteyse diye korkuyorum..gerci ilac oldugu icin cesaret edemezler diye dusunuyorum..
Ne dersin?alabilecegim baska bir yer olurmu ve bu phytophanere hakkinda bir bilgin varmi?ben de az bucuk arastirdim hep olumlu yazilar vardi,belki senin de bilgin vardir dedim..

Tesekkurler simdiden..

Gorusmek uzere..

CEVAP: Sephora'nın internet sitesinin Türkiye gönderimi yok maalesef. Strawberry'nin taklit satacağını pek sanmıyorum. Ama tarihlere dikkat etmekte fayda var. Bahsettiğin ürün hakkında maalesef hiç bir bilgim yok...

************************
SORU 2:
Merhabalar,

30 yaşında makyaj yapmaya başlayan birisi olarak her iki blogtaki yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.Bazen bazı terimleri ve uygulamaları anlamakta zorluk çeksem de yine de tanıttığınız ürünleri ve yurt dışından alışveriş yapabileceğim siteleri sayenizde öğrendim.Hatta birkaç alışveriş bile yaptım.Benim bir sorum olacaktı.Fondoten kullanmayı pek sevmiyorum.Laura Mercier'in renkli nemlendiricisini almak istiyorum.Ancak internetteki renkleri pek çok sitede farklı.Daha önce hiç fondoten kullanmadığım için tam ten rengimi de söyleyemiyorum.Tam ten rengimi nasıl anlayabilir ve netteki hangi sitedeki renge güvenebilirim.Bursa'da oturuyorum ve burda Lm satan bir mağaza yok.O yüzden direkt deneme de yapamıyorum.Aldığım tek fondoten Avon'un Honey rengi fondoteniydi.O da bozuldu ve attım zaten.Ama o da tenime bir ton koyu gelmişti.LM'nin Fawn ve Almond'u arasında kararsız kaldım.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Sephora ve Lm'nin kendi sitesindeki renkler bile farklı.Kafam çok karıştı.Esmerim,ama Çağla Şikel kadar koyu renk bir tenim yok.Biraz sarı benizli gibiyim sanki.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp biliyorum,ama ne zaman bir kozmetik mağazasına gitsem ihtiyacım olmayan bir sürü saçma sapan şey alıp çıkıyorum.Şimdi bir mağazaya ten rengime uygun fondoten bakmaya gitsem,alırım ve hiç kullanmam gibi geliyor.Renkli nemlendirici tam bana göre.Yardımcı olursanız sevinirim.
Sevgiler.
N*****
CEVAP: Öncelikle beğenin için çok teşekkür ederim :) Bu konuyu belki de bu postu okuyanlar daha kolay aydınlatır ama yine de fikrimi belirtiyorum. Cildine koyu gelen bir ürünü nemlendiriciyle seyreltebilirsin ama açık gelen bir ürüne yapacak pek bir şey kalmıyor. Ama tarif ettiğin cilt tipine bence FAWN daha çok uyar... ALMOND gözüme çok koyu göründü...
************************
SORU 3: Yazan: N. İ.
merhabalar,

makyaj konusunda daha bebe kıvamındayım diyim ben size öncelikle sizde az çok beni tahmin edin. yaş 30 ama bugüne kadar yüzüne doğru dürüs makyaj yada cilt bakım ürürnü sürdün mü dersen , her halde sayılıdır. aslında çok meraklıyım ama bayılıyorum cildi bakımlı , makyajlı hatunlara ama süekli makyajlı kalamıyorum sıkılırım, bırakırım , 2 gün yaparım üstüste 2 ay hiç yapmam diyim ben size, neyse kafanızı bayağ bi ütüledim sanırım

bir forumda gezinirken mineral makyaj olayı ilgimi çekti başladım araştırmalara falan filan, everday minerals türkiyeye gönderim yapmıyormuş, bare minerals mı , yok kt minerals mı falan filan derken önce bi sample alaym dedim, mineralperfections sitesinden numuneleri sadece shipping ücreti ödeyerek tedarik ettim 10 günde elime ulaştı, baktım hoşuma gitti, sürdüm sürüştürdüm, bu ne güzellik sözlerinide duyduktan sonra ben dedim bunun bi topluca setini alayım da kurtulayım bu dertten, paypaldan ödememi yaptım satıcıda gönderdi sağolsun ama american postal service le 1 ay bekledim yok, ne bir gümrük bildirgesi, ne bişey satıcıyla iletişim kurudum 1 ay daha bekle dedi , bekledim, neys egelmedi ve satıcı iade etti. haliyle ilk yüklü alışverşimden dolayı ağzım yandı, vazgeçtim. gene baktım araştırıdm ,çok fazla yurtdışından tedarik eden var, starwberry olsun, ebay olsun, acw, elf olsun, ama bir türlü cesaret edemiyorum, yurtiçi gg gibi sitelerdede fiyatlar bilidğiniz üzere uçuk, niye mi bu kadar başınızı ağrıttım, sizce ne yapmalıyım? hangi shipping yönetmini seçmeliyim, gümrükçüler gene el koyarlamı?

dediim gibi ben makyaj konusunda bebyim daha, bunca zamandır aldığım tek fondeten max factördür, ay d ayılda bir kere kullana kullana zar zor bitirmiştim, ama mineral bambaşka yaptı sanki beni


şmdiden teşekkürler, ayrıca uzun mailimdne dolayı özürler
CEVAP: Gümrükçüler paketlere el koyuyor mu bilemiyorum... İlk alışverişte talihsizlik yaşamak çok sevimsiz tabii... Strawberrynet'ten gelen paketinin kaybolması neredeyse imkansız çünkü kayıtlı postayla geliyor. Kayıtlı -registered- postalar kaybolsa bile barkod numarası sayesinde bulunabiliyor. Durumu bu çerçevede incelersek Strawberry'den mineral ürün alışverişi yapabilirsin. Glo Minerals, id bare escentuals ve jane iredale markalı ürünleri deneyebilirsin...
************************
SORU 4:
Merhaba;

Dün akşam e.l.f. ile ilgili internette gezinirken sitene rastladım, çok samimi geldi. Bir de makyaj konusundaki bilgin, bu konudaki cahilliğimi tekrar tekrar yüzüme vurdu .

Ben ********************** anlayacağın.

Benim senden bir ricam olacak, aslında bir dizi cevap bekleyen soru dersem daha doğru olur. Daha önce everydayminerals ten deneme boyu ürünlerden aldım ancak ya cildimin kuru olması ya da iyi nemlendiremememden dolayı pul pul oldu yüzüm. Bir de renk seçimlerimi de doğru yapamış olmam işin tuzu biberi… Şimdi de e.l.f ten bir paket yaptım, henüz sipariş vermedim ama. İlk sorum benim gibi beyaz,hassas ve kuru cildi olan birine e.l.f ürünlerini önerir misin? Concealer , fondöten rengi seçerken nelere dikkat ediyorsun? Benim gözlerim de pek minik . Hatta fotoğraf çekilirken bana gülme diye söylenirler . Sanırım beyaz kalem kullanmalıyım, ne dersin? Yılbaşı zamanı indirimleri kaçırdım, şimdi biraz beklememi önerir misin?

Bir de son olarak ecotools ları nerden aldın? :))

Görüşmek dileğiyle,

B****
CEVAP: Öncelikle beğenin için teşekkür ederim :) Hassas ve kuru bir cildin varsa e.l.f kullanma derim ben -kalite açısından-... E.l.f marka fondöten ve concealer kullanmadım ama kullanan ve de bu yazıyı okuyanlar seni daha iyi yönlendirebilir. Ayrıca göz içine sürülen beyaz kalem abartı olmadığı sürece gözü daha büyük gösteriyor :) Bu arada EcoTools satan site Türkiye gönderimini durdurdu... :(
Sevgiler
{araştıran}