17 Şubat 2010 Çarşamba

Soru-Cevap {1}

 SORU: Selamlar,
Ben blogunuzu uzun süredir severek okuyorum. Bu aralar sorulara da yanıt verdiğinizi görünce çok sevindim çünkü sıfır kilometre bir sorunum var.
Ben T bölgesi yağlı ve biraz siyah noktalı, diğer kısımlar kuru bir cilde sahibim. Dermalogica Daily Microfoliant yüz yıkama jeli kullanıyordum ve 400 ml'lik pompalı şişelerini strawberry'den 70 TL civarına alıyordum. Bugün baktım ki, 200ml'lik şişesi 97 TL olmuş. Hem küçük boy, hem de çok pahalı olunca almaktan vazgeçtim. 
Bana önerebileceğiniz daha ucuz bir site ya da bu ürünün bir muadilli mevcut mudur?
Şimdiden teşekkürler.
Sevgiler, 

Z****

CEVAP: Aynı cilt tipine sahip olduğumuzu belirterek hemen cevaplamaya geçeyim. Dermalogica deneyimim sadece üç adet sample'dan ibaret olduğundan çok bilgi sahibi değilim ama bahsettiğin ürünün biraz sert olduğunu biliyorum.

Cildim benim için çok önemli ve de çok uğraşılan ciltlerin 40'ından sonra çook yaşlı göründüğünü de çevremde gözlemliyorum. Bu yüzden sert temizleyicilerden- ki bundan kastım; göz yakan, cildi naneli ferahlık hissiyle yakan, çok köpüren- uzak duruyorum.

T bölgesi yağlı, burun kenarları yağlı ama pul pul, burun kenarları-yanak hafif gözenekli ve çene bölgesi siyah noktaya müsait bir cilt yapısına sahibim ve aşağıdaki ürünleri kullanıyorum:







Bu ürünü 3 yıldır kullanıyorum ve de çok memnunum. Asla göz yakmayan, fazla köpürmeyen ve de cildi kurutmayan bir ürün. Fiyatı 17 TL ama şu sıralar indirimde ve de 14 TL.



Gündüz 2. Adım -O gün cildim kuruysa-: Yves Rocher Pure Calmille Lait De Toilette Floral





Bu ürünü nemlendirici gibi kullanıyorum çünkü nemlendirme özelliğine de sahip.
Çok soğuk günlerde de makyajımı bununla çıkartıyorum.


Gündüz 2. Adım -O gün cildim normalse-: Body Shop SeaWeed Day Cream
Bu kremi indirimde olduğu için almıştım ama onun öncesinde almam için etkili olan fakörlerin de belirtmeden geçmeyeyim.
Rutin Yves Rocher ziyaretlerimden birinde cilt analizi yaptırmıştım. Cildimdeki yağ oranı %50 küsürdü ki bu çok kötü bir durum... Neyse, bu halet-i ruhiye içerisindeyken Body Shop'a girdim. Üst tarafta gördüğünüz ürünü alnıma denedim. Fakat o zaman etkisini bilemediğim için almaya yanaşmamıştım... Armada'dan çıkmaya hazırlanırkın tekrar Yves Rocher'ye girip cilt analizini tekrarlattım. Yağ oranı yarım saat sonra % 23 e kadar gerilemişti!!!
Mucize gibi değil mi ?!? Sanırım bu anı sizin için yeterli olur:)

Bu yazı devam edecektir...

Sevgiler

{araştıran}

5 yorum:

ANTİGONE dedi ki...

ben de Body Shop'un aynı nemlendiricisini kullanıyorum ve çok memnunum. ama etkisinin böyle kanıtlanmış olması da çok etkileyici gerçekten. teşekkürler..

Adsız dedi ki...

canım aslında güneş koruycu eklesen rutinine çok iyi olur,yaşlanmayı azalttığı gösterilen 2-3 şeyden biri

Araştıran dedi ki...

Gizemel: Yazının devamında o ürünlere de yer vereceğim :)

Bana Sıkça Yaz dedi ki...

Araştıran, çok teşekkür ederim sorumu cevapladığın için. Ben yeni görebildim cevabı. Ben de TBS'un seaweed mattifiying kremini kullanıyorum ama yves rocher denememiştim hiç. En kısa zamanda deneyeceğim. Teşekkürler

özlemm dedi ki...

MERHABA ARAŞTIRAN
öncelikle bloguna bayıldım harika bilgiler var ellerine sağlık...
benim cildimde karma yukarıdaki önerilerini dikkate alıp hemen alışveriş yapıyorum birde sorum var aynı ürünün toniğinin de iyi oldugunu duymuştum ne dersin
sevgilerimle... özlemm