24 Eylül 2008 Çarşamba

Cherry Culture'dan Alışveriş İzlenimleri !!!

http://www.cherryculture.com/ tanıttığım diğer sitelerin aksine ABD menşeli orta halli kozmetik (Amerikalıların deyimiyle "drugstore brand") markalarının çok uygun fiyatlara satıldığı bir sitedir. Ocak ya da Şubat ayında bu siteden bayağı yüklüce bir alışveriş yapmışım.
Toplamda 30 kalem eden ürünler içinde; dudak ve göz kalemi,lip gloss,lip balm ve de pigment farlar vardı.Sadece NYX ve de Amuse marka ürünler'den oluşan siparişim elime tam tamına 10 günde geçmiş ve de son derece özenli paketlemesiyle de bu site takdirimi kazanmıştı.
Yukarı'ya eklediğim fotoğraf sitenin ürün gönderimi yaptığı kutunun ta kendisidir.
Ben alışveriş yaptığımda international shipping ücreti 19.95 dolardı.Bu bence çok yüksek bir fiyat.99 cent'e aldığınız ürün bir anda kendisini yirmiye katlıyor yani... Bu durum çok hoşuma gitmediği için site yönetimine, int. shp. ücretinin çok pahalı olduğunu belirten bir mail atmıştım.Bu isteğim karşılıksız çıkmadı ve de 25 dolara kadar olan alışverişlerdeki shipping fiyatı 9.95 dolara düşürüldü.25-50 dolar arası alışverişler de 19.95 dolar olarak devam ediyor.




Alışveriş yapalı aylar olduğu için kutu içi düzenlemesini temsili olarak göstermek zorundayım. Ürünler,sıkıştırılmış beyaz kağıtlar arasında,baloncuklu şeffaf zarflar içinde geliyor.Kağıtları ve de baloncuklu zarfı çoktan attığımdan onları size gösteremiyorum.Kutu içinde kalan ürünler elime kalan son ürünlerdir.Diğerleri eş-dost'a hediye olarak verilmiştir :)
Yanyana gördüğünüz iki pembe gloss Amuse markasına ait.Açık pembe olanının dokusundan çok memnunum.Koyu pembe olan ise mocha kokulu,kahve krizine girince çok iyi geliyor :) Sağ tarafta duranlar ise NYX Ultra Pearl Mania farlar.Bu farların tanesini 99 cent'e almıştım ama inanılmaz memnunum.Çok hafif bir dokusu var ve de özellikle ıslak kulanıldığında inanılmaz güzel renk veriyorlar.Kesinlikle göz kapağında çizgi çizgi toplanmıyor ve de uçmuyorlar.Son derece kalıcılar.Bu siteden alışveriş yapmayı planlıyorsanız mutlaka sepetinize bu farlardan da atın;pişman olmazsınız.En üsttekiler NYX marka dudak ve de göz kalemi;sürümleri rahat ama çok da bir şey beklemeyin bu kalemlerden :) En alttaki kırmızı gloss da cherry culture sitesinin her alışveriş yapana yolladığı bir hediye.


İyi Alışverişler...

7 yorum:

Sıla Yılmaz dedi ki...

Süpersiniz. Bu siteye hep bakıyordum ama hiç alışveriş yapmadığım için vazgeçiyordum. Birde ürün kalitesi boyutundan vs şüpheliydim. Bu soru işaretleri artık sona erdi ! :)

Siu

Araştıran dedi ki...

Siu,just-makeup'a da bu siteden aldığım ürünlerin yorumlarını yapacağım.Dilersen o yazıları bekle,belki beğendiğin bir şey olur!! Bu gece başka bir şey yazacaktım ama cherryculture ürünlerini öne alabilirim sanırım :)

Sıla Yılmaz dedi ki...

Bekliyorum :)

pınar dedi ki...

araştıran saçma gelebilir belki de bir soru sormam lazım. bu kargoları biz evde yokken getirseler nereye gidiyor? Yurtiçi'nde kargoların şuelerine gidiyor fakat yurtdışında ne oluyor? Ya da direkt ptt'den mi alınıyor? Bir de alışverişlerini paypal ile mi yapıyorsun?

Araştıran dedi ki...

Merhaba Pınar;
Evde yoksan paketin ya apartman görevline ya da komşuna bırakılır.
Bu seçenekler gerçekleşmediyse de bağlı olduğun PTT şubesine geri görürülür. Gidip hemen alman gerekir tabii. Paketleri posta kutularının yanlarına ve de kapı önlerine bırakan postacılar da var tabii... Evde olmayacağın günlerde posta kutuna ya da kapına paketinin teslim edilmesi gereken daireyi belirten bir not bırakabilirsin.
***
PayPal ile alışveriş yapıyorum arada sırada. Bu siteden kredi kartımla alışveriş yapmıştım.

Sevgiler...

Unknown dedi ki...

yazı için teşekkürler.Bu kargo 1.st class dedikleri posta ile mi geldi yoksa kargo numarası verilen postayla mı?

Araştıran dedi ki...

First Class maalesef!